LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

KREATIVNA UPORABA BARVE: BARVNE HARMONIJE

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana, Likovna delavnica JSKD, Beethovnova 5

Termin:

 

vikend seminar (petek popoldne, sobota in nedelja) / 20 ur, 13. 1.–15. 1. 2023

Mentor:

 

Tone Rački, akademski slikar

Cena:

 

85,00 EUR

Udeleženci:

 

8 - 10

Rok prijave:
 

3. januar 2023

 

Tečaj je primeren za začetnike in tudi za tiste, ki so se že predhodno udeležili tečaja Spoznavanje in mešanje slikarskih barv, Kreativna uporaba barve – barvne ekspresije ipd.

 

VSEBINA

Barve se nam zdijo vsakdanji in vseprisoten naravni pojav, vsakomur dostopen in razumljiv. Ko jih začnemo podrobneje opazovati in raziskovati pa je drugače. Izkažejo se kot zelo kompleksen pojav. Barve imajo razen tega, da naredijo svet pisan in slikovit, tudi to lastnost, da učinkujejo na duševnost gledalca. To njihovo lastnost je mogoče uporabiti tudi pri oblikovanju umetniških del in vizualnih sporočil.

Program obsega vaje v raziskovanju ekspresivnih vrednosti barv in njihovih harmonij ter v ustvarjanju harmoničnih oz. ekspresivnih barvnih kompozicij.

  1. O MENTORJU

 

Tone Rački

Akademski slikar Tone Rački je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost  v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo.

Ukvarja se s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti. Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih. Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah. Pri JSKD so izšle naslednje knjige: Veščina likovne kompozicije, Veščina risanja 1 – Predmeti in prostor, Veščina risanja 2 – Človeška figura, Veščina risanja 3 – Majhne skrivnosti velikih mojstrov ter Veščina slikanja – Barve.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje bo potekalo v likovni delavnici JSKD na Beethovnovi 5 v Ljubljani po sledečem urniku:
Petek, 13. 1. 2023 od 17. do 20. ure
Sobota, 14. 1. 2023 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)
Nedelja, 15. 1. 2023 od 10. do 17. ure (odmor za kosilo 13.00-14.00)

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

PRIJAVNICA

Prijavnico izpolnite najkasneje do 3. januarja 2023 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev je omejeno na 8 - 10. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijav oziroma motivacijski opis. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 85 €. Cena vključuje potreben material in DDV. Kotizacijo je potrebno poravnati pred pričetkom izobraževanja.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim, študentom in dijakom višjih letnikov, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, mentorjem likovnih skupin in vsem, ki želijo pridobiti specifična znanja na področju likovne teorije in prakse.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO:

Material za delo je vključen v ceno delavnice, udeleženci bodo potrebovali svoje čopiče.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju. Izobraževanje se točkuje v skladu s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive. Dijakom na njihovo željo potrdimo obrazec o opravljenih izbirnih vsebinah v obsegu ur opravljenega tečaja.

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Udeleženci delavnic za svojo varnost odgovarjajo sami. Priporočamo, da imajo urejeno nezgodno zavarovanje.

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si