LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

TIHOŽITJE. Razkošni svet predmetov

Kraj izvedbe:

 

celoletni spletni tečaj

Termin:

 

enkrat tedensko, ponedeljek, 19.00–20.30,
začetek 10. oktobra 2022
oktober 2022–maj 2023 / 26 srečanj / 52 ur

Mentorica:

 

Vida Slađana Mitrović, akad. slikarka in prof. likovne umetnosti

Cena:

 

190 € (z vključenim priročnikom iz zbirke JSKD)

Rok prijave:
 

25. september 2022

Na kratko

Likovni tečaj je namenjen vsem, ki si želijo podrobneje spoznati motiv tihožitja, od prvih korakov risanja različnih predmetov do bolj kreativnih pristopov pri likovnem oblikovanju tega motiva. Premišljene vaje in naloge bodo udeležence usmerjale skozi klasične risarske tehnike in tudi ustvarjalne likovne rešitve. Obravnavano temo bo mentorica pospremila z raznolikimi primeri iz sveta umetnosti. Tečaj bo organiziran interaktivno v obliki tedenskih spletnih srečanj in je namenjen vsem, ki želijo razvijati veščino risanja in osebno kreativnost.

VSEBINA

Za dober motiv likovnikom ni potrebno hoditi daleč, izzive lahko najdemo kar v svoji neposredni bližini, doma in v bližnji okolici. Vsakdanji predmeti, ko jih pogledamo z očmi ustvarjalca, zaživijo v novi luči. Tečaj je namenjen vsem, ki si želijo podrobneje spoznati motiv tihožitja od prvih korakov risanja različnih predmetov do bolj kreativnih pristopov pri likovnem oblikovanju tega motiva. K tečaju se lahko priključijo tako začetniki, ki želijo pridobiti nova risarska znanja, kot tudi bolj izkušeni likovniki, ki želijo ustvarjalne izkušnje poglobiti in razširiti. Na tečaju bomo obravnavali klasičen motiv tihožitja, ki mu bomo z različnimi tehnikami in ustvarjalnimi načini vdahnili sodobno sporočilno vrednost, na ta način bomo tihožitje spoznali od risarskih prijemov, slikarskih tehnik, kolaža, instalacije ... Poleg praktičnih nalog je del tečaja namenjen likovno teoretičnim vsebinam, analizi umetniških primerov iz zgodovine in sodobne umetnosti.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Izobraževanje poteka v spletni obliki enkrat tedensko, ob ponedeljkih od 19.00 do 20.30. Pričetek izobraževanja je 10. oktobra 2022. Obseg vodenega izobraževanja je 52 ur, delavnica pa vključuje tudi samostojno ustvarjalno delo.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice:

Prijavnico izpolnite najkasneje do 25. septembra 2022 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavljenim bomo po izteku prijavnega roka poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja.

Število udeležencev na delavnici je 8-12. Če bo prijav premalo, bomo delavnico odpovedali. Če bo prijav več, kot je prostih mest, bomo upoštevali vrstni red prijave oz. motivacijski opis. V primeru velikega zanimanja bomo ponudili možnost dodatnega termina. Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se delavnice ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

CENA

Kotizacija za tečaj znaša 190 € in vključuje brezplačen priročnik in praktično darilo. Kotizacijo je potrebno poravnati pred pričetkom izobraževanja. Predračun pošljemo po e-pošti na naslov, ki ga navedete v prijavnici.

KOMU SO IZOBRAŽEVANJA NAMENJENA:

Odraslim ustvarjalcem (16+), dijakom, študentom, ljubiteljskim likovnikom, kreativcem, pedagogom, mentorjem in animatorjem likovnih skupin oziroma vsem, ki želijo razvijati veščino risanja in lasten ustvarjalni potencial.

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO:

Internetno povezavo ter opremo za uporabo videokonferenčnega programa Teams (program namestite brezplačno). Risarsko predznanje je zaželeno, ni pa nujno. Povezavo (link) za udeležbo na srečanju vam bomo poslali pred pričetkom izobraževanja.

POTRDILO O UDELEŽBI:

Udeleženci bodo na koncu izobraževanja prejeli potrdilo o opravljenem strokovnem izobraževanju v obsegu 52 ur. Izobraževanje se vrednoti v skladu s 16. oz. 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

O MENTORICI

 

Slađana Mitrović

 

 

Vida Slađana Mitrović

Vida Slađana Mitrović je akademska slikarka in profesorica likovne umetnosti. Diplomirala je na oddelku za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani leta 2009 in leta 2006 na Oddelku za likovno umetnost v Mariboru. S področja zgodovinske antropologije je doktorirala na ISH – Podiplomski humanistični fakulteti leta 2013. Med leti 2013 in 2014 je s pomočjo štipendije francoske vlade študijsko bivala v Parizu. Pri založbi Studia Humanitatis je objavila je znanstveno monografijo Užitek in nelagodje. Ženska podoba in seksualno 20. stoletja. Je izkušena mentorica tečajev risanja in slikanja za odrasle, tudi v spletni obliki, predavateljica in odlična motivatorka za ustvarjanje.

 

DODATNE INFORMACIJE

Monika Ivančič Fajfar

producentka za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
e-pošta: monika.ivancic-fajfar@jskd.si