LITERATURA / NATEČAJI / MLADA LITERATURA URŠKA 2015

 

O prireditvi

 

Finale v Slovenj Gradcu, 16.–17. oktober 2015


Festival je namenjen mladim, uveljavljajočim se avtorjem od 15. do 30. leta starosti. Selekcija za festival poteka v več delih.


 Prvi del – regijska srečanja mladih avtorjev: kratke, poldnevne do enodnevne delavnice, ki jih bodo vodili uveljavljeni pisatelji, profesorji, kritiki.Namenjene so vsem, ki pošljejo svoje literarne prispevke na natečaj, povabljeni bodo vsi sodelujoči, ne glede na kakovost svojih besedil.


Drugi del – finalni del: dvodnevni Festival mlade literature Urška v Slovenj Gradcu, na katerem se bo predstavilo pet najboljših avtorjev po izboru žirij regijskih srečanj in državnega selektorja. 

 

Tretji del (v sklopu finala): izbor uršljana 2015, najboljšega med finalisti. Na samem festivalu ga bosta izbrala državni selektor in urednik Mentorja. Izbranemu avtorju bo JSKD natisnil prvenec, ki bo predstavljen na festivalu naslednje leto. Nagrada poleg natisa knjige izbranemu avtorju omogoča tudi enoletno mentorsko pomoč pri pripravi rokopisa, avtor pa bo dobil tudi sto izvodov svoje knjige. Podeljena bo še nagrada za Mentorjev feferon 2015, najboljšo protestno pesem oz. družbeno satiro, ki bo uglasbena in prvič predvajana prav na festivalu.

 

 

 

 

Dodatne informacijemag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si