culture cares

 

VABILO NA LETNO KONFERENCO AMATEO 2020 - CULTURE CARES

 

Ljubiteljska kultura in vplivi na zdravje in dobro počutje

On-line Zoom konferenca: od 14. do 15. maja 2020

Vabimo vas, da se nam pridružite na letni konferenci Amateo 2020 Culture Cares, ki bo potekala v obliki spletne konference na temo: Culture Cares - vpliv ljubiteljske kulture na zdravje in dobro počutje in bo preko ZOOM platforme potekala 14. in 15. maja 2020.
Pomembnost kulturnega udejstvovanja za zdravje in dobro počutje je, tako v širši kot tudi v strokovni javnosti, velikokrat prezrto. Zato želimo v okviru letošnje Amateo konference z interaktivnimi predstavitvami, razpravami in okroglimi mizami, kjer bomo gostili strokovnjake iz vse Evrope, izpostaviti vpliv kulture in kulturnega udejstvovanja na dobro počutje posameznikov in kvaliteto življenja v družbi. Tema je v trenutnih razmerah še posebej relevantna, saj prepoznavamo številne umetniške pobude, s katerimi profesionalni in ljubiteljski ustvarjalci skozi različne umetniške intervencije blažijo stres in negativna občutja ljudi, ki imajo zaradi ukrepov preprečevanja pandemije omejene socialne stike, ter jih hkrati spodbujajo, da se tudi sami pridružijo ustvarjalnemu delu.

Iz navedenih razlogov se v več evropskih državah že dlje časa kažejo prizadevanja, da bi v sodelovanju med kulturnim, socialnim in zdravstvenim sektorjem, implementirali ustvarjalne programe in projekte za družbeno ogrožene in depriviligirane skupine. Takšni programi hkrati tudi bogatijo kulturni kapital, saj zagotavljajo večjo dostopnost do ustvarjalnosti v posamezni skupnosti kot tudi v celotni evropski regiji.

Z navdihujočimi govorniki, okroglimi mizami in delavnicami vas izzivamo, da raziščete presenetljiv vpliv ustvarjalnih in kulturnih dejavnosti ter priložnosti za sodelovanje med sodelujočimi.

Program konference in ostale informacije so na voljo na spletni strani:
https://amateo.org/category/courses-conferences/

Število udeležencev je omejeno, zato vam priporočamo zgodnjo prijavo!

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Dodatne informacije:


Marjeta TURK, pomočnica direktorja za splošne zadeve

T: 01 24 10 524

E: marjeta.turk@jskd.si

 

Dodatne informacije:

Marjeta TURK, pomočnica direktorja za splošne zadeve

T: 01 24 10 524
E: marjeta.turk@jskd.si