Projekti v teku

amateo

 

Kako se soočiti z vodenjem kulturnih projektov

 

 

AMATEO KONFERENCA, 10. 5.-11. 5. 2018, Cankarjev dom, Ljubljana

 

Glavna tema letošnje Amateo konference, ki jo Evropska mreža za aktivno participacijo v kulturi Amateo organizira že deseto leto zapored, je Kako se soočiti z vodenjem kulturnih projektov. 

Program konference odgovarja na vprašanja kako organizirati in voditi uspešen kulturni dogodek. Konferenca se osredotoča na vas, ki skrbite, da so umetniški dosežki ustrezno predstavljeni javnosti. Vodenje kulturnih projektov je večplastno – od pridobivanja sredstev do vodenja sodelavcev, upravljanja dogodka in njegove promocije . Gre za zahtevne naloge, ki jim v ljubiteljski kulturi posvečamo premalo pozornosti in zato vedno znova odkrivamo načine, kako se uspešno soočiti z njimi.

Program je zasnovan tako, da boste prvi dan konference spoznali različne pasti, ki se jim morate izogniti, in trike, s katerimi si lahko olajšate delo. Predvsem pa se boste seznanili s ključnimi nalogami, brez katerih bo vsaka, še tako izjemna predstava, ostala neopažena. Čez organizacijsko temo nas bo vodila Reka Balog, vodja programa in mednarodna izvršna direktorica Panonske filharmonije v Pécsu, Madžarska.

V nadaljevanju si bomo v gledališču Glej ogledali nekaj uspešnih kulturnih projektov, ki jih organizacija Amateo predstavlja kot Pionirske projekte.

Po zaključku programa prvega dne vas vabimo, da se nam pridružite na otvoritvi Tedna ljubiteljske kulture, ki bo 10.5.2018 ob 19.00 v Prešernovem gledališču Kranj. Ob tej priložnosti bo prvič podeljena tudi Evropska Amateo nagrada, ki je namenjena inovativnim kulturnim projektom v ljubiteljski kulturi.

Program drugega dne je fokusiran na strategije spletnega komuniciranja. Z nami bo Vuk Ćosić, spletni umetnik in internetni poznavalec, ki je vodil komunikacijsko strategijo Rijeke, Evropske prestolnice kulture 2020. Sledila bo predstavitev praktičnih primerov uspešnega spletnega komuniciranja.

V zadnjem delu programa se bomo posvetili pereči temi vseh kulturnih organizatorjev – kako pridobiti sredstva za kulturni projekt in kako v našo sredino privabiti ljudi, ki so pripravljeni finančno podpreti kulturo in umetniško ustvarjanje. Z nami bo mag. Livija Rojc Štremfelj, vodja menedžmenta pridobivanja sredstev, ki bo osvetlila področje pridobivanja sredstev za kulturne projekte.

 

e-prijava

 

Več na naslednji povezavi: https://tlk.jskd.si/project/preden-se-odlocis/

 

Dodatne informacije:


Marjeta TURK, pomočnica direktorja za splošne zadeve

T: 01 24 10 524

E: marjeta.turk@jskd.si

 

 

 

Dodatne informacije:

Marjeta TURK, pomočnica direktorja za splošne zadeve

T: 01 24 10 524
E: marjeta.turk@jskd.si

 

 

e-prijava