Projekti v teku

 

amateo


TRADICIONALNE KULTURNE DEJAVNOSTI - OSNOVA MODERNE EVROPSKE KULTURE

Graditev skupnosti z aktivno participacijo v ljubiteljski kulturi


28. november – 30. november 2017, Pécs, Madžarska


(TRADITIONAL ARTFORMS AS A FOUNDATION FOR MODERN EUROPEAN CULTURE, Building communities through active participation in amateur arts)


Kakšna je vloga tradicije v ljubiteljski kulturi? Posamezne regije in etnične manjšine imajo svoje lastne tradicije. Na kakšen način in s katerimi novimi pristopi je danes predstavljena tradicija? Kako lahko tradicija in umetnost gradita mostove med ljudmi? Kako spodbuditi posameznika, da se vključi v kulturne aktivnosti v lokalnem okolju? In kako deliti sporočilo o pozitivnih učinkih aktivne udeležbe v kulturi?


To so glavni poudarki konference, ki bo temeljila na participaciji udeležencev. Vsak bo imel možnost prispevati svoje ideje in jih predstaviti. Bodite pripravljeni na aktivno udeležbo v razpravah in debatah ter na predstavitev svojih pomislekov in zamisli.


Spoznajte različne evropske modela za podporo ljubiteljski kulturi, najnovejše primere dobrih praks, kako vključiti ljudi v kulturne aktivnosti in kako pristopiti do medijev ter poskrbeti za opaznost kulturnega dogajanja. Različne ljubiteljske skupine bodo poskrbele za raznovrsten in zanimiv spremljevalni program.
Konferenca je idealna priložnost, da spoznate člane organizacij vključenih v Amateo mrežo in tudi drugih sorodnih organizacij iz različnih držav.


Podrobnejše informacije, priporočila za nastanitve, registracija in druge tehnične podrobnosti bodo objavljene na:http://www.kodalykozpont.hu/amateoconference


Konferenca bo potekala v sodelovanju z Zsolnay Heritage Management Ltd. na dveh znamenitih kulturnih prizoriščih (Kodály konferenčni in koncertni center in Zsolnay kulturna četrt), ki so dobili novo podobo 2010, ko je bil Pécs kulturna prestolnica Evrope.

 

Pecs

 

e-prijava

 

Dodatne informacije:


Marjeta TURK, pomočnica direktorja za splošne zadeve

T: 01 24 10 524

E: marjeta.turk@jskd.si

 

 

Dodatne informacije:

Marjeta TURK, pomočnica direktorja za splošne zadeve

T: 01 24 10 524
E: marjeta.turk@jskd.si

 

e-prijava