FILM /EVENTI


 

53. SREČANJE NAJMLAJŠIH FILMSKIH IN VIDEO USTVARJALCEV SLOVENIJE
Izola, 12. in  13. oktober 2017

 

SPOROČILO ZA JAVNOST


Dogodek: 

53. SREČANJE NAJMLAJŠIH FILMSKIH USTVARJALCEV SLOVENIJE
IZOLA, 12. in 13. oktober 2017

Datum:

6. 10. 2017

 

 

 

 

 

 

NA OBALI SE BODO PONOVNO SREČALI NAJMLAJŠI FILMSKI USTVARJALCI

 

12. in 13. oktobra bo v Izoli potekalo 53. Srečanje najmlajših filmskih ustvarjalcev Slovenije, na katerem letos sodeluje 19 krožkov, klubov in posameznikov s 50 igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi. Filme letošnjega srečanja je selekcioniral režiser Matija Milčinski, izbrane filme pa je ocenjevala žirija, ki so jo sestavljali Eka Vogelnik, Amir Muratović in Jan Pirnat.

Program srečanja bo domačinom Izole in gostom iz vse države ponudil dve projekciji  otroških filmov, narejenih v tekočem letu, projekcijo celovečernega filma, pogovore žirije in selektorja z ustvarjalci in mentorji in dvodnevne delavnice igranega filma. Delavnice bodo vodili režiserja Boštjan Vrhovec in Matija Milčinski ter montažer Branko Lenarčič, njihov namen pa je mlade ustvarjalce spodbuditi k pogumnejšemu iskanju novih tem in zgodb, ustvarjalnih pristopov in samozavestnejši uporabi filmskih jezikovnih sredstev, montaže ter igre.
Vsakoletno Srečanje najmlajših filmskih ustvarjalcev je ena redkih priložnosti, ko se otroški filmski ustvarjalci lahko srečajo z vrstniki iz vse države, zamejstva in tujine, širijo lastne poglede, zgodbe in izkušnje, predvsem pa stopijo v stik s filmsko publiko, strokovnjaki, kritiki in poznavalci. Otroško filmsko ustvarjanje je dragoceno prav zaradi neposrednosti, svobode, neobremenjenosti in kritičnosti mladih ustvarjalcev, ki sodobne vizualne medije doživljajo kot del svojih izraznih možnosti, svojega doživljajskega sveta; kot svoj jezik in lasten vsakdan, ki je tako zelo različen od sveta njihovih staršev.

Dodatne informacije:
Peter Milovanovič Jarh, samostojni strokovni svetovalec za filmsko dejavnost
01 2410 521
peter.jarh@jskd.si

 

 

MEDIJSKI ODZIVI NA LANSKO SREČANJE


Festival filmske vzgoje, Primorska kronika TV Koper, 15. 10. 2016

 

Filmov je letos manj, a so daljši, Primorske novice, 12. 10. 2016

 

Pogovor žirije lanskega - 52. Srečanja najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije 2016

 

 

 

 

 

 

 

bilten 53. srečanje

bilten srečanja (pdf)