GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / 57. LINHARTOVO SREČANJE

 

57. LINHARTOVO SREČANJE  – FESTIVAL GLEDALIŠKIH SKUPIN SLOVENIJE 2018

 

KAJ JE LINHARTOVO SREČANJE IN KDO SE LAHKO NANJ PRIJAVI

Linhartovo srečanje je najpomembnejši festival ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji in zamejstvu. Namenjen je vsem ljubiteljskim gledališkim skupinam v Sloveniji in slovenskim skupinam v  tujini. Pogoj je, da so vsi igralci ljubitelji in da je bila predstava premierno uprizorjena v letu 2017 ali 2018. Na festival se lahko prijavijo tudi predstave skupin drugih etničnih skupin in manjšin, ki delujejo v Sloveniji, tudi če jih uprizarjajo v svojem jeziku.


KAKO POTEKA IZBOR?

Vse predstave posamezne regije si najprej ogledajo regijski selektorji, ki sestavijo program regijskih Linhartovih srečanj. Ta si potem ogleda državni selektor, ki sestavi program državnega Linhartovega srečanja, ki bo med 27. in 29. septembrom 2018 v Postojni.

 

KAJ SE OCENJUJE?

Ocenjuje se celovitost predstave, izbor teksta, izvirnost predstave, likovna celovitost predstave ter seveda kvaliteta interpretacije.

 

KAJ PA ČE SMO ZAČETNIKI?

Tudi če predstava ni izbrana na naslednji nivo, dobi skupina pisno in ustno oceno predstave ter brezplačno svetovanje. Vsakemu ogledu sledi pogovor s strokovnim spremljevalcem – selektorjem. Ta poda oceno predstave, izpostavi kvaliteto in predlaga možne izboljšave.

 

KOLIKO ZNAŠA PRIJAVNINA?

Prijavnine ni oz. je udeležba na festivalu brezplačna.


KAJ SE OD NAS PRIČAKUJE?

Skupina mora z vodjo območne izpostave uskladiti termin ogleda (lahko v domači dvorani ali na gostovanju). V kolikor je skupina izbrana na regijsko ali državno srečanje, se mora teh udeležiti v terminih, dodeljenih s strani organizatorja.


SO KAKŠNE NAGRADE?

Najboljši posamezniki prejmejo posebno priznanje regijskega selektorja. Najboljši dosežki na državnem Linhartovem srečanju so nagrajeni s prestižnimi kipci – matički, najboljša predstava v celoti pa še z dodatnimi 800 EUR.

 

KAKO SE PRIJAVIMO?

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete na povezavi: https://goo.gl/forms/HeXFPBoE1kHKDeSi2. Roki prijave so za posamezno regijo navedeni v razpisu.

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
in direktor Linhartovega srečanja
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     

 

 

 

 

e-prijava