LIKOVNA DEJAVNOST /LIKOVNI TEČAJI IN DELAVNICE

 

Naziv tečaja:

 

 

RISANJE KROKIJEV: PLESNI MOMENTI

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Termin:

 

od 27. do 30. junija 2018

Mentorji:

 

Ajda Tomazin

Cena:

 

60,00 evrov

Rok prijave:
 

15. maj 2018

 

 

Delavnica povezuje ples in likovno umetnost z namenom, da udeleženci s hitro risbo ujamejo momente plesalcev.

VSEBINA

  1. c r o q u i s   d e l a v n i c a  @  P o l e t n a   P l e s n a   Š o l a   

  2. Delavnica povezuje ples in likovno umetnost z namenom, da udeleženci ujamejo momente plesalcev. V teoretičnem delu bodo spoznali, kaj pomeni gib, kakšni so pristopi in možne perspektive opazovanja in kako gib beležimo, v praktičnem delu pa se bodo pridružili plesnim delavnicam ter risali in slikali plesalce v elementu. Preizkusili bodo različne tehnike risanja: grafitni svinčniki, peresa, črnila in čopiči, barvni svinčniki, pasteli, oglje, akvarel in mešane tehnike, formati risb pa bodo od A5 do A3.

  3. Tridnevna delavnica vsak dan zaobjema obisk dveh plesnih delavnic ter konzultacije v skupini. V soboto, ob zaključni produkciji Poletne Plesne Šole, bodo udeleženci delavnice pripravili razstavo.

  4. Kaj je kroki?

  5. Izraz izhaja iz francoske besede croquis za osnutek, skico, pomeni pa hitro študijsko risbo, ki je narejena v nekaj minutah. Vedno nastane po modelu. S krokijem risar vzpostavi odnos do konkretnega motiva, figure ali poze. Kroki največkrat predstavlja uvod v bolj temeljito risanje ali slikanje. Poznamo tudi kiparski kroki v glini. Kroki torej ni katera koli površna risbica, ampak resno likovno delo, ki ga umetnik naredi v procesu spoznavanja novega motiva, modela ali poze. Je podoba motiva, ki je bolj rezultat intuitivnega vpogleda kot analitičnega postopka. (Tone Rački, Veščina risanja 3, Majhne skrivnosti velikih mojstrov, JSKD, 2010, stran 14)

  1. O MENTORJU

 

 

mag. AJDA TOMAZIN

je leta 2005 zaključila umetniško gimnazijo za sodobni ples na SVŠGL. Leta 2011 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer oblikovanje. Leta 2010 je vzporedno študirala filmsko in televizijsko montažo na Akademiji za Gledališče, Radio, Film in Televizijo. Leta 2014 je na Inštitutu za Aplikativne Gledališke Znanosti na Univerzi v Giessnu v Nemčiji zaključila magistrski študij Koreografije in Performansa. Od 2016 je samozaposlena v kulturi kot interdisciplinarna ustvarjalka – oblikovalka in koreografinja. Njena specifika je, da projektom doprinese celostne vizualne koncepte, ki zaobjemajo oblikovanje vizualij, oblikovanje prostora, oblikovanje kostumov, koreografijo in koreografsko svetovanje, s tem ustvarja poseben jezik in metodologijo ustvarjalnega procesa. Deluje projektno med Slovenijo in Nemčijo.

POTEK, TRAJANJE in KRAJ SEMINARJA

Delavnica bo potekala od srede, 27. do petka, 29. junija 2018, vsak dan od 15. ure dalje, v Športni dvorani Tabor, Tabor 13, Ljubljana.


V soboto, 30. junija 2018, ob zaključni produkciji Poletne Plesne Šole, bodo udeleženci delavnice pripravili razstavo.

 

ROK PRIJAVE IN PLAČILO

Prijava je možna prek spletne prijavnice.


Prijavnico izpolnite najkasneje do 15. maja 2018.
Prijavljenim bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami ter predračun in položnico za plačilo kotizacije.

Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom tečaja. Če bo prijav premalo, bomo tečaj odpovedali.

Če se boste prijavili, pa kasneje ugotovili, da se tečaja ne morete udeležiti, odpovejte takoj. Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.

 

CENA

V ceno 60,00 evrov je vključena šolnina, material in DDV.

 

KAJ MORATE ŠE VEDETI?

Osnovni material (deske/podlage, papir, grafitne svinčnike, oglje, tuš, trstike …) bo preskrbel organizator, lahko pa prinesete svoje liste ali skicirke, pastele, barve, čopiče….

 

 

DODATNE INFORMACIJE

Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si