FOLKLORNA DEJAVNOST /PRIREDITVE /DRŽAVNA SREČANJA

Maroltovo srečanje


MAROLTOVO SREČANJE ODRASLIH FOLKLORNIH SKUPIN SLOVENIJE 2019

Dom II. slovenskega tabora v Žalcu

sobota, 26. oktobra 2019

 

PROGRAM

 

V dveh polfinalnih nastopih se bo na odru Doma II. Slovenskega tabora v Žalcu predstavilo dvanajst odraslih folklornih skupin, ki so se na zaključno tekmovanje uvrstile preko območnih in regijskih srečanj, najboljše med njimi pa bodo zaplesale še na finalni prireditvi, ki se bo začela ob 19.30.

Prireditev bo spremljala tudi tričlanska strokovna žirija v sestavi Tomaz Simetinger, Saša Krajnc in Gašper Selko, ki bo ob koncu finalnega programa podelila plakete za 1., 2. in 3. mesto, svojega zmagovalca pa bo izbralo tudi občinstvo.

1. polfinale ob 10.30

Na njem bodo nastopili:

AFS France Marolt,

FS Podkev,

FS ŽKUD Tine Rožanc,

AFS KUD Študent,

Mladinska FS Mengeš in

FS Klas Horjul.

Revijalni del bo zaključilo KPŠHD Vuk Karadžić iz Radovljice.

2. polfinale ob 14.30

Na njem bodo nastopili:

FS Leščeček,

FS Karla Štreklja Komen,

FS KUD Oton Župančič Artiče,

FS KD Podgorci,

FS KD Marko in

FD Gartrož.

Drugo polfinale bo zaključilo KUD Lipa Slavetić iz Hrvaške.

Finale ob 19.30

V finalu bodo nastopile le najboljše uvrščene skupine. Seznam vseh skupin, ki se bodo uvrstile v finalni del, bo znan po obeh polfinalih. Skupine se bodo v finalu potegovale za prva tri mesta po mnenju komisije ter za nagrado publike.

Pred finalno razglasitvijo najboljših treh mest in najboljše skupine po mnenju publike bomo podelili tudi Maroltove listine JSKD za leto 2018, ki jih za svoje delo na področju folklorne dejavnosti prejmejo Saša Meglič, Vladimir Starešinič in Folklorno Društvo Minerali.

V revijalnem delu bo s koreografijo Luka Kropivnika nastopil tudi zmagovalni par lanskega, 5. Tekmovanja parov v ljudskih plesih, Nina Mažgon Mueller in Uroš Simonič z glasbenikom Oskar Stopar iz Folklorna skupina Tine Rožanc iz Ljubljane.

 

 

 

Program srečanja

Fotogalerija srečanja

e-prijava

 

 

vabilo

vabilo na tekmovanje (pdf)