FOLKLORNA DEJAVNOST /PRIREDITVE /DRŽAVNA SREČANJA

 

Maroltovo srečanje


MAROLTOVO SREČANJE ODRASLIH FOLKLORNIH SKUPIN SLOVENIJE 2023

Žalec, 10. junij 2023

 

NAGRADE IN PRIZNANJA


Tričlanska strokovna žirija v sestavi Klavdija Žabot, mag. Jernej Jevnišek in Tadej Teran, je po koncu obeh polfinal v finale uvrstila pravljičnih 7:

Folklorna skupina FD Rožmarin Dolena

Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc

Mladinska FS Karavanke

AFS KUD Študent Maribor 2. skupina

Folklorna skupina Leščeček

AFS France Marolt

AFS KUD Študent Maribor 1. skupina

Pred finalno razglasitvijo najboljših treh mest in najboljše skupine po mnenju publike, sta bili na odru podeljeni tudi Maroltovi listini JSKD za leto 2022, ki sta ju za svoje delo na področju folklorne dejavnosti prejela Martina Prhaj in Franc Kene.

Pred razglasitvijo zmagovalcev je v dvorani vrelo od pozitivnega pričakovanja rezultatov. Scenaristka, producentka in vodja tekmovanja Tjaša Ferenc Trampuš je najprej razglasila najboljši program oziroma skupino po mnenju gledalcev. Ta naziv je občinstvo pripisalo Folklorni skupini ŽKUD Tine Rožanc.

Ob koncu prireditve je svojo odločitev sporočila tudi strokovna žirija:

KD Celjska folklorna skupina, ki se sicer ni uvrstila v finale, se je pa v posamičnem ocenjevanem segmentu še posebej izkazala, je prejela posebno priznanje strokovne žirije za najbolj muzikalno glasbeno izvedbo.

Posebno priznanje strokovne žirije za najboljšo glasbeno priredbo je prejela Akademska folklorna skupina Študent 2. skupina.

3. mesto po mnenju strokovne žirije je prejela Akademska folklorna skupina KUD Študent - 2. skupina.

2. mesto je strokovna žirija dodelila Akademski folklorni skupini KUD Študent - 1. skupina.

1. mesto po izboru žirije – zmagovalka Državnega Maroltovega srečanja 2023 – tekmovanja odraslih folklornih skupin pa je postala Akademska folklorna skupina France Marolt, ki si je tako še tretjič zapored priplesala, pripela in priigrala naslov najboljših v državi.

 

Dodatne informacije

 

 

Tjaša Ferenc Trampuš

producentka za folklorno dejavnost


T: (01) 2410 533
E: tjasa.ferenc@jskd.si