ODLIČJA IN PRIZNANJA SKLADA /2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tatjana Rebolj

Srebrna plaketa za ustvarjalni prispevek in organizacijsko delo na področju gledališča

Tatjana Rebolj je že 40 let članica Šentjakobskega gledališča Ljubljana. Igrati je začela  v sezoni 1965/66. Od takrat je nastopila več kot tisočkrat, in to v 54 vlogah. Ta številka bi bila zagotovo še večja, če si med svojim že tako izjemno dolgim članstvom ne bi vzela 10-letnega premora zaradi drugih obveznosti.


V prvem desetletju članstva v Šentjakobskem gledališču je bila Tatjana Rebolj predvsem igralka, njeno srednje obdobje po »vrnitvi« sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja je poleg igranja zaznamovala tudi izjemna aktivnost v organih društva (bila je članica, podpredsednica in predsednica upravnega odbora, različnih komisij in teles društva itd.), v novem tisočletju pa je (pre)izkušena, žlahtna mešanica vsega naštetega.

 

V začetku devetdesetih je bistveno prispevala k preobrazbi in razvoju Šentjakobskega gledališča Ljubljana v sodobno, novim časom prilagajajoče se društvo, in to na programskem in organizacijskem področju. Posebej moramo poudariti njeno večletno uredniško delo pri zborniku ob 90. obletnici Šentjakobskega gledališča. Njena zavest, da je mogoče prihodnost graditi le na temeljih sedanjosti in preteklosti, se je vedno izražala tudi v doslednem in marljivem delu pri urejanju arhiva, ki pomeni neprecenljivo zakladnico podatkov o delovanju društva.

 

Za dolgoletno članstvo in prizadevno delo v vseh organih društva jo je ŠGL nagradilo s številnimi internimi priznanji in nagradami, njeno požrtvovalno delo pa ni ostalo neopaženo tudi v širši skupnosti.

 

Bogat igralski opus in predano organizacijsko delo Tatjane Rebolj je pozitivno vplivalo na mnoge generacije ljubiteljskih gledaliških ustvarjalcev, zato ji Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti podeljuje srebrno plaketo ustvarjalni prispevek in organizacijsko delo.