ODLIČJA /ZLATI ZNAK/PREJEMNIKI 2011 -

 

Jerica Bukovec  

Jerica Bukovec

(2020)

Zlati znak za odmeven večzvrstni zborovski projekt in oživitev dela Fauvel '86

Največ pozornosti je leta 2019 vzbudila izvedba vokalno-instrumentalnega scenskega dela Fauvel '86 skladatelja Lojzeta Lebiča. V sodelovanju s skladateljem se je zavzeto lotila zahtevne večplastne partiture, ki je za zasedbo mladih pevcev brez dvoma trd oreh, a sta se ga tako zbor kot dirigentka lotila z veliko mero delovnega zanosa in energije.

>> več

     
Tomaž Krajnc  

Tomaž Krajnc

(2019)

Zlati znak za izjemne ustvarjalne dosežke na področju gledališke dejavnosti

Tomaž Krajnc je režiral je več odmevnejših in mednarodno nagrajenih predstav. Največji uspeh je doživela predstava Blazinec, ki je kot prva v 54-letni zgodovini državnega Linhartovega srečanja prejela vse štiri matičke (za najboljšo predstavo v celoti, za najboljšo režijo in dve za igralski stvaritvi).

>> več

     
Tadeja Vulc  

Tadeja Vulc

(2019)

Zlati znak za izjemne ustvarjalne dosežke na področju vokalne glasbene dejavnosti

Tadeja Vulc kot zborovodkinja neprekinjeno deluje že triindvajset let. V svojih mladostniških letih se je začela uveljavljati kot ustvarjalna in vsestranska skladateljica, ki zna vsako melodično misel ujeti v notno črtovje, pa tudi kot odlična umetniška vodja, zborovodkinja in pedagoginja.

>> več

     
Tomaž Simetinger  

dr. Tomaž Simetinger

(2018)

Zlati znak za izjemne dosežke na področju folklorne dejavnosti

Dr. Tomaž Simetinger je uveljavljen slovenski koreograf, etnolog in kulturni antropolog, ki je bil do nedavnega umetniški vodja Akademske folklorne skupine France Marolt.

>> več

     
Rok Sanda  

Rok Sanda

(2018)

Zlati znak za izjemne dosežke na področju gledališke dejavnosti

Rok Sanda je avtor gledaliških del, ki so v kratkem časovnem obdobju dosegla odmevne rezultate v slovenskem gledališkem prostoru.

>> več

     
 

Petra Grassi

(2017)

Zlati znak za izjemne dosežke v vokalni glasbi

Petra Grassi je vsestranska glasbenica: pianistka, zborovodkinja, pevka in skladateljica. Z odliko in pohvalo je v razredu Lorenza Donatija magistrirala iz zborovskega dirigiranja ter diplomirala iz klavirja in glasbene pedagogike na Konservatoriju v Trstu, kjer je študirala tudi kompozicijo.

>> več

     
 

Andrej Makor

(2016)

Zlati znak za izjemne dosežke v vokalni glasbi

Andrej Makor je svojo glasbeno pot pričel z učenjem klavirja na Glasbeni šoli Koper. Po maturi je študij nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je uspešno končal kar tri smeri študija: glasbeno pedagogiko, kompozicijo in solo petje.

>> več

     
 

Agata Trojar

(2016)

Agata Trojar Zlati znak za pomemben prispevek k širjenju literarne umetnosti in bralne kulture ter razvoju novih vsebin in oblik delovanja. Agata Trojar je že kot najstnica začela objavljati svoje pesmi v gorenjskem literarnem glasilu Sejalec, takrat še pod psevdonimom Jagoda.

>>več

     
 

Mitja Dragolič

(2015)

Zlati znak za pomembne dosežke na področju inštrumentalne glasbe

Mitja Dragolič je svojo glasbeno pot začel kot klarinetist na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, znanje pa nadgradil s študijem na ljubljanski Akademiji za glasbo in nizozemskem Konservatoriju za glasbo v Maastrichtu, kjer je diplomiral iz dirigiranja. Redno se je udeleževal tudi mojstrskih tečajev Zveze slovenskih godb, sodeloval pa je tudi na mnogih mednarodnih festivalih.

>> več

 

     
 

Simona Zorc Ramovš

(2015)

Zlati znak za dosežke na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti

Simona Zorc Ramovš, gledališka igralka in režiserka, je svoje življenje posvetila kulturi, predvsem ljubiteljski. V letih 2007–2015, ko je bila tudi formalno zaposlena kot vodja strokovne službe na Zvezi kulturnih društev Grosuplje, se je kultura v občini zaradi njene strokovnosti, predanosti in ljubezni do lokalnega prostora ter vseh ustvarjalcev zelo razvila.

>> več

     
 

Ingenium Ensemble

(2015)

Zlati znak za izjemne dosežke na področju vokalne glasbe

Ingenium Ensemble je šestčlanska mešana pevska zasedba, ki je začela delovati jeseni 2009. Oktobra 2010 se je skupina prvič pojavila na državnem srečanju malih pevskih skupin v Radovljici in osvojila prvo nagrado ter posebno nagrado za najbolje izvedeno posamezno skladbo.

>> več

     
 

Fotografsko društvo Jesenice

(2015)

Zlati znak za pomembne dosežke na področju 
fotografske dejavnosti

Fotografsko društvo Jesenice je naslednik Foto kluba Andrej Prešeren in izhaja iz fotografskih klubov in skupin, ki so na Jesenicah začeli organizirano delovati pred skoraj 90-imi leti. Že od vsega začetka se ukvarja z dvema glavnima dejavnostma: razstavljanjem in izobraževanjem. 

>>več

     
 

Miha DOLINŠEK

(2013)

za izjemne dosežke na področju filmskega ustvarjanja

Miha Dolinšek je dal slovenski mladini na avstrijskem Koroškem nov zalet. Ob posredovanju znanja vseh segmentov filmskega ustvarjanja mu je uspelo, da je film med mladimi zaživel kot zvrst kulturnega ustvarjanja in ob gledališču postal najpomembnejši del kulturnega delovanja mladih, zato mu podeljujemo zlati znak Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

>> več

 


Rok BIČEK

(2013)

za izjemne in nadpovprečne dosežke na področju filmskega ustvarjanja

Mladi novomeški režiser Rok Biček je lani s svojim celovečernim prvencem Razredni sovražnik bliskovito in samozavestno vstopil v filmsko areno ter požel bučen aplavz kritikov in gledalcev. Brez dvoma gre za enega najbolj zanimivih in perspektivnih režiserjev mlajše generacije pri nas.

>> več

 

Mateja Černic

(2012)

Zlati znak za izjemne dosežke na področju vokalne glasbe

Mateja Černic je ena najplodovitejših mladih primorskih zborovodkinj, ki je z dekliško vokalno skupino Bodeča neža z Vrha sv. Mihaela prejela najvišja deželna, državna in mednarodna priznanja, pri čemer uspešno sodeluje tudi z drugimi zborovskimi sestavi.

 

>>več

 

 

     
 

Teter Šentjanž

(2012)

Zlati znak za izjemne dosežke na področju gledališke dejavnosti

Teater Šentjanž postaja sinonim za pozitiven naboj vsakdanjega in kulturnega življenja v zamejstvu, utemeljen na vrednotah, ki jih ustvarja gledališka kultura.

 

>>več

 

 

     
 

Nataša Kramberger

(2011)

Zlati znak JSKD za izjemen enkraten dosežek na področju literarne dejavnosti

Mlada pisateljica Nataša Kramberger (rojena 1983) se je kot literarna ustvarjalka prvič pojavila v javnosti na Festivalu mlade literature Urška 2006 in si z zmago prislužila objavo prvenca. V letu dni je napisala roman Nebesa v robidah, ki ga je izdal JSKD jeseni 2007, ponatisnil pa 2010, in z njim vnesla v slovenski modernistični roman posebno svežino in drugačen pogled na probleme sodobnega sveta.

>>več