ODLIČJA IN PRIZNANJA SKLADA /2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simona Zorc Ramovš

Zlati znak za dosežke na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti

Simona Zorc Ramovš, gledališka igralka in režiserka, je svoje življenje posvetila kulturi, predvsem ljubiteljski. V letih 2007–2015, ko je bila tudi formalno zaposlena kot vodja strokovne službe na Zvezi kulturnih društev Grosuplje, se je kultura v občini zaradi njene strokovnosti, predanosti in ljubezni do lokalnega prostora ter vseh ustvarjalcev zelo razvila. Grosuplje se je v slovenskem in mednarodnem prostoru izoblikovalo kot pomemben kulturni prostor, znotraj katerega so potekala izobraževanja mladih, kvalitetna produkcija v vseh kulturnih izrazih ter predstavitve posameznih produkcij na vseh ravneh ustvarjalnosti.

Usmerjala je vsa umetniška področja, še posebej pa se je posvetila uprizoritvenim dejavnostim – predvsem gledališkim predstavam pa tudi ugledališčeni poeziji in sodobnemu plesu. Do leta 2007 je deset let vodila gledališko skupino GG NeNi, za katero je režirala dela slovenskih in tujih dramatikov in pesnikov, pred tremi leti pa je začela voditi mladinsko gledališko skupino ggNeNi in z njo leta 2014 na festivalu Vizije za Proračun obcestne svetilke dobila vizionarja za najboljšo predstavo v celoti. Tudi sama je veliko igrala v gledališču in na filmu in leta 1992 dobila Severjevo nagrado za predstave v ljubiteljskem gledališču.

Simona Zorc Ramovš je vse življenje delala za dobro skupnosti in socialnega prostora, ki ga je kot aktivni člen ustvarjala in povezovala, zato ji Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti podeljuje zlati znak.