ODLIČJA IN PRIZNANJA SKLADA /2020

PRIZNANJA IN ODLIČJA SKLADA 2020

 

LJUBLJANA – Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je razglasil prejemnike priznanj za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture. Svečana podelitev priznanj bo potekala 1. julija 2021 v Mestnem muzeju Ljubljana. Zaradi epidemioloških razmer je prisotnost na podelitvi mogoča samo za vabljene goste.

Letos poleg zlate plakete za življenjsko delo, ki jo prejme glasbenik Zlatko Kaučič, podeljujejo še štiri srebrne plakete. Prejmejo jih Rosina Katz-Logar in Lenart Katz, predana kulturnika, ki skrbita predvsem za promocijo in ohranjanje slovenskega jezika in kulture na avstrijskem Koroškem, filmski ustvarjalec Franc Kopič, soustanoviteljica in predsednica Kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi Maribor Veronika Haring in zborovska dirigentka Helena Fojkar Zupančič. Letošnja dobitnica zlatega znaka pa je zborovska dirigentka Jerica Bukovec.

Za priznanja se je potegovalo 32 predlaganih kandidatov in kandidatk, ki pomembno (so)ustvarjajo na področju ljubiteljske kulture v svojem lokalnem ali širšem okolju. O prejemnikih je odločala strokovna komisija, ki jo sestavljajo predsednik dr. Tomaž Simetinger ter člani mag. Marko Rupel, mag. Marijana Kolenko, Andreja Koblar Perko in dr. Inge Breznik.
 

Na Facebooku si lahko ogledate kratek film o letošnjih nagrajencih:

https://www.facebook.com/watch/?v=340164064262068

 

 

 

 

 

 

 

Programska knjižica
(1 MB, datoteka pdf)